Sektionsfällning

Sektionsfällning tillämpas då ett träd står trångt till mot byggnader, ledningar eller annan växtlighet.

LÄS MER

Avancerad trädfällning

Det är inte alltid det går att fälla ett träd från roten, till exempel i ett villaområde. I dessa fall använder vi av oss metoden sektions fällning vilket innebär att man klättrar upp i trädet och tar ner det bit för bit. Det kan förekomma känslig egendom i närheten av trädet och då använder vi rep för att försiktigt fira ner bitarna kontrollerat. Det är ett väldigt farligt arbete om man inte är vaken och uppmärksam! Om det görs på rätt sätt så är sektionsfällning ett mycket bra sätt att fälla träd ur både ett säkerhets och miljöperspektiv. 

Använda maskin

Sektionsfällning är mycket enklare om man kommer åt hela trädet. Med hjälp av till exempel en skylift kan man nå trädet ovanifrån och på så sätt underlätta arbetet enormt mycket. Arbetet blir mycket säkrare och ergonomiskt för arboristen/trädfällaren, som kan stå i korgen och skära av delar av trädet. Man kan även använda sig av en kranbil som vanligtvis är utrustad med timmergrip och såg.

Manuell sektionsfällning

Att klättra upp i ett träd och plocka isär det bit för bit är en tuff uppgift och definitivt inget den oerfarne ska ge sig på. En utbildad trädvårdare kan däremot sköta det hela på ett effektivt och säkert sätt. Ofta är det även den mest kostnadseffektiva varianten för trädets ägare.

Trädfällaren klättrar upp längs stammen på trädet och kvistar av den gren för gren, för att sedan såga av den översta delen av trädkronan. Trädet sågas sedan av medan trädvårdaren tar sig längre och längre ned. Träbitarna kan antingen kastas ned eller firas ned med rep, beroende på hur känsligt det är nere på marken. I vissa fall har man kanske en altan eller en uteplats nedanför trädet som kan ta skada om man bara låter alla tunga träd bitar ramla ned.

Kontakta oss

Fält markerade med en asterisk (*) är obligatoriska.

Tack! vi återkommer så snart vi kan!

Hoppsan! Något gick fel när formuläret skickades.